Noodoplossing: Dag en nacht rijdend riool

14 oktober – Opnieuw problemen rond de afvoer van water uit de bouwput van het nieuwe Leidsenhage. Tijdens het ondergronds boren werd op circa 6.5 meter diepte een leiding geraakt van de tegenover liggende Sperwerlaan in Park Veursehout. Er is een lek ontstaan waardoor dit weekeinde het rioolwater niet via de gebruikelijke weg kan worden weggepompt. Riool 1 IMG_3529In een snelle communicatie met omwonenden kondigde de gemeente gisteren aan dat tot en met maandag gebruik gemaakt wordt van een noodoplossing ‘om mensen gewoon het toilet en water te kunnen laten gebruiken’. Dag en nacht rijdt er nu elk uur een tractor met tankwagen om alle vuilopslag weg te pompen en af te voeren naar een riool bij ziekenhuis Antoniushove. Niet eerder dan dinsdag wordt geprobeerd het afvalwater om te leiden naar een ander riool waarna het ontstane gat gerepareerd kan worden. Die reparatie gaat ongeveer drie weken duren.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.