‘Gewoon Doen’-partij VVD: gewoon weer meedoen

15 januari – Politieke partijen zijn de mouwen aan het opstropen om hun campagnes voor de raadsverkiezingen op te voeren. De een wat meer dan de ander. Daarbij is het de bedoeling dat er vanuit de oppositie pijlen afgevuurd worden op de zittende macht. Soms treffen die terecht doel. Deel gaan uitmaken van de coalitie is voor enkele partijen dan ook nu de ideale kans om zaken te veranderen. We gaan het volgen. Zo maakt de VVD duidelijk wordt er ‘verbeterd’ kan worden en zegt:

‘Het is hoognodig dat de VVD weer mee gaat doen in het gemeentebestuur. We moeten veel beter werk maken van wat wij als inwoners willen: afval gewoon weer wekelijks ophalen, parkeren gratis houden, bereikbaarheid verbeteren, lage belastingen en zorgen voor voldoende goede woningen. Onder de titel ‘Gewoon Doen’ presenteren we daarom een programma vol verbeterpunten’. VVD _D3_7710

Dat laatste is heel netjes en ook tamelijk behoudend gesteld. Verbeterpunten? Is dat van een 7 een 9 willen maken of van een 5 naar 6 gaan? We voelen die insteek zeker nog niet als een vurige oproep tot radicale wijzigingen. Evenmin krijgen we het beeld voor ogen van ballende VVD-vuisten tegen gevoerd beleid. Gaat het nu wel of niet om een deuk in een pak boter te willen slaan om een andere koers te kunnen inzetten?

Lijsttrekker Astrid van Eekelen: ‘We wonen hier goed, maar dat moet wel zo blijven. Een prettige woongemeente krijg én behoud je niet vanzelf. Met dit programma geven we als VVD aan waar het heen moet’. Als voorvechter van een beter afvalbeleid willen we dat kliko’s weer gewoon wekelijks worden opgehaald en containers netjes en op tijd geleegd. Daarnaast moet de gemeentekas op orde worden gebracht; de laatste tijd wordt er veel meer geld uitgegeven dan verantwoord en daardoor is er flink ingeteerd op de reserves’.

In haar programma besteedt de lokale VVD veel aandacht aan bekende punten als woongenot, veiligheid, bereikbaarheid, ruimte om te ondernemen en financiële degelijkheid van de gemeente. ‘Het is een stevig programma vol ambitie’. Aan de foto te zien hebben de kandidaten er gelukkig veel zin in. Dat is mooi en stemt positief.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.