VVD terug op eerste plaats, ex aequo met GBLV

Eekelen IMG_649322 maart – Met een marginaal verschil (25,8 tegen 23,7) van de stemmen is – bij een opkomst van 57,3% – de VVD een tikje groter geworden dan Gemeentebelangen en daarmee weer terug als eerste politieke partij van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Er werden 33.594 stemmen uitgebracht. De lokale partij Gemeentebelangen won een zetel en ging net zoals de VVD van 8 naar 9 zetels. GroenLinks wint een zetel en komt uit op 4. D66 verloor 3 zetels en staat nu op 4; een dreun van je welste. PvdA handhaafde zich goed met 3 zetels evenals het CDA (5) en Christen Unie/SGP met 1 zetel.

Eekelen 2 groep IMG_6520 (1)De VVD mag het voortouw nemen bij het samenstellen van een nieuwe coalitie. Daar staat een periode voor van circa anderhalve maand. Op de foto’s een gelukkige Astrid van Eekelen (met shawl), de lijsttrekkers en het bekend maken van de uitslagen door burgemeester Klaas Tigelaar terwijl op het scherm Voorburger Van Haersma Buma commentaar geeft bij NOS. Eekelen 3 IMG_6512

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.