Derde broedsel op drijvende boomstam

Nest Waterhoen_126 juli – In het park Arentsburgh in Voorburg-West, waar de Romeinse stad Forum Hadriani onder de grond ligt, gaat het leven bovengronds zijn vruchtbare gangetje. ‘Het nieuwste leven ontpopt zich in de vijver op een daar drijvende boomstam’, meldt onze ook fotograferende honorair correspondent Willem Hasekamp. ‘Die boomstam is er met nog meer hout door jeugdigen in de vijver gegooid. Met ‘dank’ aan de jongelui heeft een waterhoentje er nu een nest op gebouwd en eieren uitgebroed.Waterhoen_2

Vier kleine waterhoentjes, ook wel waterkippetjes genoemd, zijn inmiddels uit de schaal. De broedduur is van april tot eind juli en duurt per broedsel ca. drie weken. Dit kan dus wel een derde broedsel zijn in deze met kroos bedekte vijver’. Over Arentsburgh gesproken, de Leidse geleerde Reuvens begon daar al in 1827 met opgravingen naar deze Romeinse stad. Het gebied is inmiddels een rijksmonument.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.