‘Wie Voorschoten zegt, zegt Paardenmarkt’

29 juli – Dit weekeinde was dat van de paardenmarkt in Voorschoten. Zaterdagochtend werd daar het traditionele kruis geslagen ten teken van de opening van de 736ste editie. Samen met de handel in paarden werd hier ook de vrijmarkt gehouden die een geschiedenis kent van ongeveer 1000 jaar. Oud Voorburger en voorzitter Cees Bijloos van het Comité Paardenmarkt Voorschoten riep Boeren, Burgers en Buitenlui op deel te nemen aan de festiviteiten. Paardem IMG_8013 (2)Onder de buitenlui ook enkele Voorburgers die dit laatste weekeinde van juli benutten om naar de buurgemeente te trekken. Onder hen ook molenaar Bram Zonderop die vaste bezoeker is van de paardenmarkt. ‘Voorburg heeft een grote historie’ zegt hij ‘maar zoiets als jaarlijks in Voorschoten gebeurt kent mis ik erg bij ons. Wie Voorschoten zegt, zegt Paardenmarkt’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.