Deel tunnelboor bovengronds naar nieuwe plek

twee Boor_31 augustus – Het voorstel deel van de boormachine voor de Rotterdamsebaan is gisteren per ponton van de Binckhorsthaven naar de tijdelijke losplaats aan de Jan Thijssenweg vervoerd. Deze reuzenboorkop is groter dan de tunnelbuis en moet dus op andere wijze worden verplaatst. Gisteravond werd de boor door een mobiele kraan op de wal gehesen om met speciaal transport naar het werkterrein in de Vlietzone te gaan. Boor_1Eerder werd ook een ander gedeelte van de boor vanuit de Binckhorst over water vervoerd. Het grootste gedeelte van de lange boormachine past wel in de geboorde tunnelpijp en kan ondergronds naar de Vlietzone. Daar worden de delen weer in elkaar gezet om verder te werken aan de tweede tunnelpijp onder Forum Hadriani. Met dank aan onze honorair correspondent in Voorburg West, Willem Hasekamp.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.