Mini-schipper kent geen nerveuze haast

bootje IMG_79698 augustus – Vakantietijd komkommertijd, maar toch opmerkelijk. Deze mini-schipper ondersteunt het moede hoofd even met zijn arm. Het is erg warm. De buitenboordmotor is uitgeschakeld. Hij heeft kennelijk al een lange vaart achter de rug en positioneert zich strategisch vooraan in de Sluis van Leidschendam om richting Voorburg te gaan. Engelengeduld wint het hier van nerveuze haast. Aan de afmetingen te zien zou hij makkelijk onder de brug kunnen doorvaren. Kijk maar zelf. Misschien alleen het hoofd even bukken. Maar nee, de motor gaat niet eerder aan dan dat de brug ook voor deze kapitein tot de hoogste verticale stand open gaat. Het is een keuze. De passerende man op de kade (zonder heg en heel gevaarlijk vindt de provincie Zuid Holland) slaat de roerganger gade met een vraagteken in gedachte.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.