Feestdag in en rond 25 monumenten

4 september – Zaterdag is het weer Open Monumentendag. Het thema dit jaar is ‘In Europa’. Voor onze gemeente met zijn rijke historie was het niet moeilijk om aansluiting te vinden bij het landelijk thema. ‘Zo’n 25 monumenten in Leidschendam-Voorburg openen hun deuren om het prachtige erfgoed te aanschouwen’, zegt de dit jaar aangetreden nieuwe voorzitter van de Monumenten Commissie Cees Postema. Cees IMG_8594‘Daarnaast zijn er diverse activiteiten zoals een Romeins spektakel in Park Arentsburgh, een sing along event in de Petrus en Paulus kerk bij de sluis en lezingen in Tennispark Vreugd en Rust’. De film Met Constantijn Huijgens naar Venetië wordt door het dagboek dat hij bijhield inzicht gegeven in het Europa van de 17e eeuw. Peter van der Ploeg en Karlien Ritter maakten 397 jaar later ook deze reis en de film is te zien in museum Swaensteyn en het Neher Laboratorium. Postema: ‘Er is bij diverse monumenten kinderkunst te zien en er is vervoer tussen de verschillende monumenten met historische bussen. Er is aan alles gedacht. Het belooft een bijzondere dag te worden’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.