Hoge scores Monumentendag en Huygensfestival

8 september – ‘Een zeer geslaagde Monumentendag’. Zo vatte voorzitter Cees Postema (Monumentencommissie) de grote belangstelling voor historische gebouwen en locaties in zowel Leidschendam als Voorburg samen. De hele dag werden hoge bezoekcijfers genoteerd. Van Petrus en Pauluskerk, Huize- en Museum Swaensteyn tot Arentsburgh in Voorburg-West toe. Dat laatste pand was voor het eerst toegankelijk voor het publiek en daar werd gretig gebruik van gemaakt, onder anderen door de omwonenden die nu eens bij de grote buur binnen konden gaan. Naar de tientallen vrijwilligers sprak Postma zijn dank uit voor hun betrokkenheid. Dat gebeurde op het terras van tennisvereniging Vreugd en Rust waar ook wethouder Astrid van Eekelen onder de toehoorders aanwezig was. monument IMG_8690

De Monumentendag met thema Europa viel samen met het Huygensfestival dat met zoveel optredens van muzikale groepen uit binnen- en buitenland hoge ogen gooide. Het festival opende vrijdagmiddag met een concert van jeugdmusici uit o.a. Hongarije, Polen en Slowakije. Als ode aan Europa werd het lied Alle Menschen werden Brüder gezongen. De aanwezigen werd gevraagd dit staande mede te zingen. Het Huygensfestival (‘Gratis klassiek genieten!) is inmiddels onverbrekelijk verbonden aan de gemeente. Het eindigt vandaag opnieuw in de Oude Kerk met om 13.00 uur een concert van dezelfde jeugdmusici, gevolgd door een uitvoering van Ivo Janssen (Canto Ostinato – piano). Foto Krane. Ook hier alle lof voor de organisatie. 

Voorburg, 9 september 2018 Huygens festival Optreden van Ivo Janssen in de oude Kerk te Voorburg

Voorburg, 9 september 2018
Huygens festival
Optreden van Ivo Janssen in de oude Kerk te Voorburg

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.