Drie landstitels voor cricketjeugd VCC

10 september – Feest bij Voorburg Cricket Club (VCC). In de afgelopen week zette de jeugd de kroon op een al sterk verlopen seizoen. Na de ‘Under 15 (zaal), de Dames (T20) en het eerste herenteam gingen ook de U11, U13 en de U17 er met de landstitels vandoor. Op woensdag trad de U11 aan tegen het Amsterdamse VRA. 199-56 was de uitslag en die liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Op zondag speelde de U13 de landelijke finale tegen het Kampong. Hoewel de Utrechters goed tegenstand boden, bleek ook dit een ongelijke strijd. U17 kampioenEen mooie 50 runs van Cedric de Lange legde de basis voor een prima Voorburgse score. Tot slot speelde VCC U17 een spannend duel om het landskampioenschap tegen een combinatie van VRA en ACC. Het werd met 171 runs een zeldzaam gelijkspel (een tie), waarna de teams overeenkwamen een ‘super-over’ te spelen. Hierin trok VCC aan het langste eind en pakte de derde landstitel in vier jaar tijd; in 2017 was het team verliezend finalist.

Bas _MG_4229 Bas 6 !!!Intussen is bekend geworden dat oudere crickettalenten van VCC uitvliegen. Het zijn Philippe Boissevain (17) en Bas de Leede (18 en links op de foto) die gaan overwinteren in Zuid-Afrika respectievelijk Australië, waar ze hun cricketvaardigheden verder gaan ontwikkelen. Philippe bowling

Beide jonge spelers speelden een belangrijke rol bij het kampioenschap van VCC van de hoofdklasse naar de landelijke Topklasse in 2019.

Bas vertrekt voor zes maanden naar Perth in Australië. Hij krijgt een ‘rookie contract’ en zal gaan spelen voor Balcatta.

Bowler Philippe overwintert in Zuid-Afrika, waar hij o.a. het Tuks High Performance Centre in Pretoria bezoekt. Beide VCC’ers zijn twee jonge talenten die de komende jaren een belangrijke rol zullen spelen voor Nederland. Foto’s Mark Scheffelaar. 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.