ArtiBrak pakt uit met nieuwe expositie

6 november – Deze maand exposeert galerie ArtiBrak nieuw werk van Angèle von Brixen, alsmede werk van enkele van haar leerlingen en vrienden. Haar grote olieverfschilderijen hebben een dromerige, vaak ‘surrealistische’ sfeer. Laatste werken zijn meer gericht op de natuur met daarin soms een hint naar situaties in de huidige wereld.

Jan Venema begon als graficus en reclametekenaar en ontwierp o.a. posters voor Unicef en Diergaarde Blijdorp. Op latere leeftijd ging hij schilderen en maakte objecten met muziek en beweging erin. Zijn kleurrijke schilderijen, met soms geometrische motieven, bewegen zich tussen abstractie en figuratie zoals op de afbeelding hieronder.  Jan Venema The Dreamer

In haar bronzen beelden wil Laurien Twaalfhoven de (on)mogelijkheden van de beweeglijkheid van het menselijk lichaam laten zien. De moderne dans van bijvoorbeeld het NDT is voor haar hierin een grote inspiratiebron.

Onder de naam Rescoo werken Danny Coolegem en Bart Res sinds 2000 samen binnen de groep ‘de nieuwe negatieven’. In de interactie van ieders inspiratie, expressie en ideeën zien zij een meerwaarde om krachtige, imposante werken te maken. Zij schilderen met acryl en olieverf op polycarbonaatplaten, in de werken is ook hout, papier, jute en doek verwerkt. ArtiBrak heeft de primeur hun werk als eerste te laten zien.

Anna GrayIn de glassculpturen van Anna Gray duwt de binnenkant van de glazen bollen naar binnen in zijn eigen leegte, waar de materialen samenvloeien en naast elkaar bestaan. Met behulp van doorsneden, vergroting en transparantie laten de objecten zien wat verborgen en onder de oppervlakte ligt.

De tentoonstelling die t/m 2 december duurt, wordt op zaterdag 10 november om 15.00 uur geopend door Albert in ’t Veld, beeldhouwer en ‘neokunstenaar’. Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44, 2271 CH Voorburg – www.artibrak.nl

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.