Twee keer Galerieprijs Fonds ArtiBrak

winnares 2 IMG_40397 januari – Niet een maar twee kunstenaars hebben dit jaar de Fonds ArtiBrak Galerieprijs gekregen. Zaterdag werd de prijs in galerie ArtiBrak uitgereikt aan Doortje van Ginneken voor haar olieverfschilderij ‘De Wandelaar’ en aan Hermien Buytendijk voor haar keramische werk ’Kleine kraantjes worden groot’. Zij delen de eerste prijs omdat hun werken “verwondering en vervreemding oproepen en ons aan het denken zetten”, aldus kunsthistorica Anneloes Blok, voorzitter van de jury. Het werk van Doortje heeft een hoog

winnares IMG_4029ontwikkelde en trefzekere uitwerking. Met weinig middelen wordt een enorme ruimte opgeroepen’. Hermien kreeg de prijs omdat haar werk in keramiek en metaal dromerig, ironisch en grappig is. ‘Het heeft een evenwichtig gebruik van kleur en een vernieuwend gebruik van materialen’, aldus het juryrapport.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.