Van Godshuis tot woongebouw aan de Vliet

Fontein 1 35112_Ext-1-crop-small18 juni – De Fonteinkerk in Voorburg-West krijgt een nieuwe toekomst. Het eigenwijze en robuuste monument uit de jaren ’50 wordt nu getransformeerd tot woongebouw. Bovenop de kerk komen drie extra verdiepingen. ‘De architectuur van de optopping versterkt de sobere en de tot in de kleinste details uitgewerkte architectuur van de Fonteinkerk‘, zegt een woordvoerder van Borgdorff Makelaars als verkopende partij. ‘Maar maakt ook dat er een nieuwe architectuur is ontstaan die past bij een fraai wooncomplex van deze tijd’.Fonteinenkerk 35112_Ext-small-1 zelf

De leegstaande kerk wordt eveneens omgebouwd met respect voor de monumentale onderdelen. Zo blijven onder andere de entree, de glazen voorgevel en de twee torens behouden. 19 luxe appartementen met balkon of terras. Alle appartementen zijn toegankelijk met een lift en voorzien van een eigen parkeerplaats. De bouwtijd bedrag anderhalf tot twee jaar. (www.wonenindefonteinkerk.nl).

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.