Inwoners ballen de vuist tegen plan sneltram

Spandoek_hele veld10 november – De gemeenteraad krijgt vanavond met een (vooralsnog vriendelijke) petitie te maken van verontruste inwoners die de vuisten ballen tegen het plan van een sneltram door een mooi stukje Voorburg. En als die sneltram er toch zou moeten komen dan anders en geheel ondergronds. De petitie luidt:‘Wij inwoners van Leidschendam-Voorburg maken ons zorgen over plannen voor een Haagse sneltram door Voorburg. Wij vragen de gemeente Den Haag en de gemeente Leidschendam-Voorburg om:

  • Belanghebbenden en inwoners van Leidschendam-Voorburg daadwerkelijk te laten participeren bij de planning van deze OV-lijn.
  • Om alsnog serieus naar andere tracés te kijken. Waaronder het alternatief om het tracé over de Maanweg door te trekken onder het A12 viaduct door naar de Laan van Nieuw Oosteinde (langs het politiebureau).
  • Opa’s veldje, Huygens Hofwijck en de Broeksloot te laten zoals ze nu zijn.
  • Wanneer een tracé over Opa’s veldje toch onvermijdelijk blijkt, het tracé dan maximaal in te passen. En dat wil zeggen ondergronds.

De petitie is al circa 750 keer ondertekend en gewerkt wordt naar tenminste een verdubbeling van dat aantal. Organisaties als stichting ‘Mooi Voorburg’, wijkvereniging Oud Voorburg, verschillende bewonersorganisaties en scoutinggroep Livingstone Miriam zijn solidair met de opstellers ervan. Er wordt vanavond opnieuw ingesproken, hetgeen al eerder door zeven insprekers werd gedaan. De foto hieronder laat zien welke kaalslag gaat plaatsvinden bij het station langs de Prinses Mariannelaan. Een door de jaren heen zorgvuldig opgebouwde zone groen zou geofferd moeten worden. opa's veldje DSC_1846

busstation DSC_1848Uit gesprekken blijkt dat ook zeer wordt betwijfeld aan het nut van de sneltram. Er is al volop openbaar vervoer met een knooppunt onder de Utrechtsebaan met bussen en treinen naar en van Den Haag. Enkelen spreken zelfs van een zoveelste ambtelijke dwaling m.b.t. het openbaar vervoer. Een commissie van de gemeenteraad hoort het vanavond aan.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.