Alleen met Ja-Ja-sticker alles in de bus

13 november – De gemeenteraad heeft zich geschaard achter het D66-voorstel voor invoering van de ja-ja-sticker, die ongeadresseerd drukwerk en reclamefolders weert. Dat bespaart veel papier en vermindert het restafval met zo’n 130.000 kilo per jaar. Huis-aan-huisbladen, folders en niet-commerciële organisaties blijven gewoon in de brievenbus komen. Veel huishoudens gooien deze folders met de plastic verpakking en al meteen weg. Papierverspilling dus.

Met de sticker op de brievenbus kunnen inwoners aangeven dat ze wél reclamefolders en andere vormen van ongeadresseerd drukwerk willen ontvangen en ook huis-aan-huiskranten. Als zo’n sticker niet op de brievenbus zit, dan mogen er geen reclamefolders meer worden bezorgd. D66 draait met dit voorstel de huidige aanduiding om. Raadslid Bos: ‘Nu moet je aangeven dat je geen folders wilt ontvangen. Straks moet je actief aangeven dat je dat wel wilt’. Het college onderschrijft volledig het doel van het D66-plan: vermindering van het afval in de gemeente.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.