Twee theaters met elk eigen subsidie

20 februari – Het college van B&W kiest op basis van onderzoek voor het behoud van twee zelfstandige theaters met podia voor lokaal en landelijk talent. Theater Ludens en Het Veur Theater gaan – met behoud van eigen identiteit – nauw samenwerken op het gebied van maatschappelijke activiteiten. Vanaf 2021 krijgen ze beide een structurele subsidie. Door het onderzoek naar het samengaan tot één theaterorganisatie staan beide theaters open voor een intensieve samenwerking met behoud van hun eigen identiteit. Voorbeelden zijn het cultuurmenu, de jeugdtheaterschool en de culturele hotspot activiteiten.

Oscar van Schijndel, directeur Het Veur Theater: ‘We zijn positief over het voorstel van de gemeente. Met een eigen structurele subsidie kunnen wij onze bezoekers een theaterbeleving blijven bieden en door de samenwerking kunnen wij gebruikmaken van elkaars netwerk en kwaliteiten, zonder onze zelfstandigheid en identiteit te verliezen’.

Rogier Helwig, directeur Theater Ludens: ‘Op deze manier komt er een einde aan een periode van financiële en organisatorische onzekerheid en kunnen we ons weer volledig concentreren op een divers cultureel aanbod en voorstellingen en evenementen voor én door inwoners’.

Het voorstel van B&W is voorgelegd aan de gemeenteraad die er dit voorjaar over beslist.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.