Limesbier en Limesbrood ook in Voorburg?

18 oktober – Ter ere van de Neder-Germaanse Limes (2000 jaar geleden de meest noordelijke grens van het Romeinse Rijk) hebben twaalf gemeenten, waaronder Voorburg, een Werelderfgoedcertificaat gekregen. De bijeenkomst daarvoor was in Nijmegen, gelegen op een van de locaties van de Neder-Germaanse Limes en bijgewoond door wethouder Astrid van Eekelen. Professionals en vrijwilligers kwamen samen om de kersverse UNESCO-status van de Limes te vieren. Forum Hadriani IMG_7243Het belang van het werelderfgoed, biedt kansen en mogelijkheden voor het toerisme. Ook ondernemers kunnen er een graantje van meepikken, bijvoorbeeld door Limesbier en Limesbrood te gaan verkopen. ‘Ondernemers langs de Limes zien de kansen die de groeiende interesse voor erfgoed bieden’, zegt de organisatie, ‘en spelen daar met de introductie van deze producten op in’. Daarover is zelfs het rapport Ondernemen in de Limes verschenen. Misschien voer voor plaatselijke bakkers en brouwers. Maar ook voor de gemeente om de Romeinse locatie in Voorburg-West verder te ontwikkelen en te promoten.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.