Sint Maarten klaar voor de klim in kerktoren

Maarten IMG_19818 november – Op vrijdag 11 november zal de jaarlijkse Sint Maarten-lampionoptocht weer worden gehouden en wel voor de 71 ste keer. Onafgebroken sinds 1950 wordt deze optocht georganiseerd. Het begint bij de Sint Martinuskerk aan het Oosteinde om 18.30 uur. Sint Maarten verwelkomt dan de aanwezigen vanuit de Martinustoren als Romeins Militair . Om 18.40 vertrekt de lampion-optocht door straten in de omgeving onder begeleiding van Rode Kruis EHBO-ers en twee muziekkorpsen. Deze  keren ca. 19.10 uur terug bij het bordes/kerkplein van de Sint Martinuskerk. Hier wordt Sint Maarten welkom geheten door de (loco)burgemeester, worden er Sint Maarten liedjes gezongen, prijzen uitgereikt voor de mooiste lampionnen en krijgen alle kinderen een appel.

Op www.sintmaartenlampionoptocht.nl zijn nadere gegevens, tekst en muzieknoten van een aantal bekende Sint Maartenliedjes te vinden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.