Kerkstraat terrassenstraat, fietsers omrijden

Voorburg, 31 juli 2020 Kerkstraat tijdens Corona

25 mei – Tot 1 november krijgen ondernemers in de Kerkstraat de ruimte om ’s avonds de terrassen voor hun restaurant te verbreden. Om dit jaarlijks mogelijk te maken heeft de gemeente een verkeersbesluit genomen voor de periode van 1 april tot en met 31 oktober. De honderden fietsers mogen overdag tot 17:00 uur door de Kerkstraat rijden. Na dit tijdstip kunnen zij via de Vlietstraat hun weg vervolgen. Met de fiets aan de hand lopen mag wel.

Het fietsverbod zal van twee kanten duidelijk worden aangegeven en stevig gehandhaafd moeten worden om het besluit effectief uit te voeren. Wethouder Astrid van Eekelen: ‘Terrassen dragen bij aan een levendige en gezellige sfeer. De verruiming ervan biedt ondernemers kansen en is leuk voor inwoners’. De foto komt uit het archief en werd tijdens de coronacrisis gemaakt door Hilbert Krane.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.