Schrijftalenten dingen naar Cultuurprijs

28 augustus – Na de beeldende kunst en de podiumkunst staat dit jaar ’De Kunst van het Schrijven’ bij de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg centraal. Het schrijftalent in de gemeente (verhalen, gedichten, columns, essays, romans) wordt met deze Cultuurprijs uitgelicht. Via de media werd een oproep gedaan om kandidaten voor te dragen.

De genomineerden zijn Nienke Berends (young adult), Anne Marie Boorsma (kunstcolumns in Het Krantje), Redactie Historische Vereniging Voorburg (boeken Voorburgse geschiedenis), Ursula Jager (kinderboek), Diana Jonkman (ook bekend als Sneakerpoet, gedichten), Marianne Kleihorst (manuscript), Kees van der Leer (geschiedenis Leidschendam-Voorburg), Gitta Pardoel (prentenboek met gedichten), Sara Penailillo (kinderboek), Ali Rashid (gedichten), Angelique Schipper (kinderboeken), Kees Versteegh (boek: ’Schaduwleiders’) en Jolanda Zuydgeest (kinderboeken en romans).

De uitreiking van de Cultuurprijs vindt op 22 september plaats tijdens het de nieuwe editie van het Huygens Festival. Kaarten verkrijgbaar via huygensfestival.nl

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.