Tuinderszoon als bisschop terug in kerk van zijn jeugd

11/6 – Het komt niet elke dag voor dat je oud-buurman, tegenwoordig als bisschop kind aan huis bij het Vaticaan, naar Leidschendam afreist om een Mis voor je op te dragen. Het overkwam gisteren Aad en Coby de Koning die 45 jaar getrouwd zijn. De bisschop, dr Jan Hendriks (57), groeide als geboren Leidschendammer op naast Aad (75) en Coby. Als voormalig parochiaan van de Petrus en Pauluskerk voldeed hij aan hun verzoek om de huwelijksviering luister bij te zetten, ‘voor het eerst in de kerk van mijn jeugd’, zoals hij zei. Jan Hendriks is bisschop in Haarlem en Amsterdam. Hij is de zoon van tuinder en veilingbestuurder Wim en Nelly Hendriks-Van Heiningen. Voor de kerkgangers was het lichtelijk behelpen om binnen te komen. De Sluiskant is opengebroken voor de verlegging van het straatprofiel. Voor de ingang van de kerk ligt een berg stenen. Door de opknapbeurt aan deze kant van de Sluis schuiven de terrassen op naar het water en is een ruim voetgangersgedeelte met een smalle rijbaan in de maak. Het gaat er fraai uitzien daar. Eind van de maand is het werk voltooid.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.