Forum Hadriani in beeld op 14 manshoge panelen

11/6 – Het ontstaan van Voorburg als Romeinse nederzetting krijgt visueel meer inhoud met een serie van 14 aluminium manshoge panelen op de hoek van de Prinses Mariannelaan en de Arentsburghlaan. De panelen zijn zo geplaatst dat je schuinsweg zicht krijgt op het geheel. Forum Hadriani in dertien letters plus een voor de spatie, als je van links naar rechts kijkt en een kleurrijke tekening van de nederzetting als je van rechts naar links de panelen in ogenschouw neemt. Nu al is er al veel bekijks voor. Aan de achterzijde van de zuilengroep, ontworpen door het Voorburgse bureau Same-d, is op dezelfde manier zo een zwart-wit luchtopname in panelen opgeknipt met een pijl ‘U staat hier’. Aan deze kant wordt ook in het hele verhaal verteld over de geschiedenis van Forum Hadriani en de reconstructie voor zover bekend. Binnenkort vindt de offciele onthulling plaats door Heleen Mijdam die zich als wethouder (o.a. toerisme) sterk maakte voor deze interessante ‘Romeinse markering’ in Voorburg-West. Neem er eens een kijkje voor zover u het verhaal van 2000 jaar terug nog niet helder op het netvlies kreeg. Maar met deze foto’s op Voorburg Insite komt u al een heel eind. Ook voor scholieren en uw gasten uit binnen- en buitenland zeker een aanrader. Alleen die lelijke grijze kasten links op de bovenste foto detoneren het geheel en vragen hier als sta-in-de-weg om verplaatsing uit zicht.
In een reactie zegt de gemeente de grijze kasten van de kabelmaatschappij ‘bij de pylonen’ ook ontsierend te vinden. ‘We zoeken naar mogelijkheden om ze in te passen. Verplaatsing is te kostbaar’, aldus de gemeente op 12 juni.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.