Terug in de tijd; jaarwisseling in het Voorburg van weleer

31/12 – Zie hier een lang geleden gemaakte luchtfoto van het oude centrum. Het juiste jaar van de opname is ons onbekend. Misschien dat een van de lezers dat wel weet, we houden ons aanbevolen. Zoek de vele verschillen, zouden we willen zeggen. Linksonder is in elk geval te zien dat er in de Van Schagenstraat nog huizen stonden aan de kerkkant. Het is nog krap aan allemaal. Wat is er trouwens met dat ene dak aan de hand? Ingestort of het begin van de afbraak van dit rijtje? Ook links het torentje dat bij het toenmalige politiebureau hoorde. De hoek van de Franse Kerkstraat en de Parkweg is nog open gebied. Links van de Franse Kerk zien we een onduidelijk bebouwing op de plaats waar nu de firma Koelemij is gevestigd. Rechtsonder valt op dat de hoek Laan van Heldenburg en Parkweg ook nog onbebouwd is. De Oude Kerk telt aan de Parkwegkant (veel bomen) donkere ramen. En helemaal linksboven de uitgebreide bebouwing in de Schoolstraat van het jongensinstituut ‘In de Wereld is veel gevaer’. Met deze foto zetten we de tijd even stil. Een jaarwisseling van zeker 100 jaar terug.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.