Onderdak voor Maria en Jozef in Museum Swaensteyn

18 december – Vanaf morgen 19-12 is in Museum Swaensteyn een bijzondere schenking te zien: drie manshoge beelden van Jozef, Maria met kind en een patroonheilige, gemaakt door de Voorburgse beeldhouwer Albert Termote. De beelden komen uit de Haagse Sacramentskerk, die op de nominatie staat om te worden gesloopt. Omdat de beelden te groot zijn om voorgoed in het museum te tonen, is de directie op zoek naar een openbare ruimte waar de beelden voor langere tijd te zien zijn. U kunt meedenken over een bestemming.

De drie fraai gestileerde zandstenen beelden van Albert Termote zijn gemaakt in 1926 en 1927, speciaal voor de kerk in Den Haag. De van oorsprong Vlaamse beeldhouwer Termote woonde toen al enige jaren in Voorburg, waar hij de rest van zijn leven bleef. Hij is vooral bekend om zijn vier levensgrote bronzen ruiterstandbeelden en wordt gerekend tot De Nieuwe Haagse School.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.