Lichtjesavond oude centrum als begin van Kerstmis

24 december – Vanmiddag rond de klok van 5 begint in de Herenstraat de lichtjesavond, een traditie die ooit als kaarsjesavond begon. De straatverlichting wordt dan gedoofd en hopelijk ook alle neonverlichting in de etalages om al die lichtjes beter te laten schitteren. Enkele duizenden mensen uit Voorburg en omstreken komen er altijd voor naar het oude centrum om al wandelend in feeërieke sfeer de Stille Nacht Heilige Nacht te beginnen. De Oude Kerk is open evenals het Huygens Museum Hofwijck. Als bijdrage aan de ‘kerstbomengalerij’ die op deze site verscheen kreeg de redactie nog een foto gemaild van mevrouw Ria Brummer van Beek die een bijzondere kerstbal in de boom heeft hangen. Het baasje in de bal is haar kleinzoon en ‘superman’ Thomas die nu in Colombia verblijft. Weliswaar ver van Voorburg verwijderd maar hij is voor oma Ria toch heel dichtbij thuis in de boom.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.