Bijna begin van boren tunnel in Vlietzone

R'damse baan 2 IMG_45855 december – Het is bijna zover dat de Rotterdamsebaan ondergronds kan worden gegraven in de Vlietzone. Het voorbereidende werk van het megaproject is nu in volle gang met het opbouwen van de tunnelboormachine om vanaf 15 januari over een totale lengte van 1640 meter en een snelheid van 15 meter per dag zand en klei weg te kunnen halen. Dat gebeurt 24 uur per dag, zeven dagen per week en drie maanden per tunnelbuis. De machine die de Victory Boogie Woogietunnel gaat boren, wordt de komende weken aangesloten op wat de foto laat zien, het begin van de schacht. De uit Duitsland afkomstige machine is een fabriek op zich (foto onder). Op 13 januari is er een open dag. Juli 2020 gaat de Rotterdamsebaan open voor het verkeer. fabriek IMG_4568

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.