Huisstijl gemeente zonder poppetjes in logo

17 december – De gemeente Leidschendam-Voorburg krijgt een nieuwe huisstijl. Vandaag ondertekenden het Haagse communicatiebureau Walvis & Mosmans en de gemeente het contract voor de ontwerpopdracht. De bestaande huisstijl is 16 jaar geleden ontworpen voor drukwerk want digitale media waren er toen nog niet (veel). logo 3Tegenwoordig worden digitale middelen des te meer gebruikt. Het huidige logo met zijn lange naam en gedetailleerde ‘poppetjes’ is digitaal niet meer goed toepasbaar en herkenbaar, zegt de gemeente. Drie bedrijven kregen de kans om een voorstel te doen. Walvis & Mosmans kwam met het beste voorstel. De eigenaren Tjeerd Walvis en Marc Mosmans zijn geboren en getogen in Voorburg en wonen er nog steeds. Vanaf januari gaan zij zoveel mogelijk informatie verzamelen bij een dwarsdoorsnede van inwoners, bedrijven, gemeenteraad en medewerkers. De huisstijl is naar verwachting voor de zomer gereed. Voor het ontwerp en een eerste uitrol ervan wordt een bedrag van € 100.000 uitgetrokken. ‘Dit is een voorzichtige inschatting van de kosten’, zegt de gemeente. ‘Een definitieve begroting wordt gemaakt bij de start van het project’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.