Hoogspanningskabel zit boomaanplant A12 dwars

16 december – Het planten van bomen en struiken achter het nieuwe geluidsscherm bij de A12 (Utrechtsebaan) in Voorburg loopt vertraging op. In de buurt van de locaties die met de gemeente Leidschendam-Voorburg hiervoor zijn uitgezocht, blijkt een hoogspanningsleiding van Tennet in de grond te zitten. In de buurt van dit soort leidingen mogen geen bomen geplant worden vanwege het risico op beschadiging door wortels en daarmee storingen. De 150 Kv leiding van Tennet ligt nu te dicht in de buurt van de uitgekozen locaties.Tennet en de gemeente Leidschendam-Voorburg bekijken nu alternatieve locaties. Volgens de kapvergunning hadden de nieuwe bomen en het groen eind 2013 geplant moeten zijn. Dit wordt nu twee maanden later.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.