Primeur Voorburger met hoekige Hummer-brommobiel

21 december – Een feestelijk primeurtje voor een minder valide bewoner van de Laan van Nieuw Oosteinde. Gisteren werd bij hem de bestelde knalrode mini-hummer afgeleverd, de eerste in Nederland. Daarmee komt Voorburger Ron Verschoor vooraan te staan in de boeken van importeur Mango Mobility BV, die het Hummertje lanceert als ‘hippe stadsauto’. Maar is dit hoekige voertuig wel een auto? Nee, het is een elektrische brommobiel echter wel met volledige toelating op de weg. Als je een scooterrijbewijs hebt mag je er in rijden. De hoogste snelheid is 45 km en de actieradius 60 km. De ‘voorloper’ van deze brommobiel is de zware Hummer, die kast van een auto waarin je beter niet achter het stuur gezien kan worden. Maar deze mini geldt meer als een speelgoedje dat voorlopig nog wel als bezienswaardig en opvallend geldt. Een automobilist met haast heeft pech als hij de mini-hummer voor zich heeft. Het deert Ron Verschoor allerminst. Voor hem is het een geruisloos en vorstelijk voertuig, deze bijzondere brommobiel. ‘De eerste ervan in Nederland te hebben is best kicken’, zegt hij. De gelijkenis met de grote Hummerbroer is onmiskenbaar. Brrrrom.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.