Fractie VVD: Bureaucratie belet meer blauw op straat

12/12 – Inbrekers slaan gemiddeld iets meer dan twee keer per dag hun slag in onze gemeente. Althans met een score van ruim 70 woninginbraken sloot de politie hier de maand november af. Dat kregen enkele raadsleden van de VVD te horen die een werkbezoek brachten aan het politiebureau, waar het bezoek overigens ‘een rustige avond’ meemaakte. Niettemin was er sprake van een aanrijding, een aanranding, een mishandeling, een achtervolging en werd iemand onwel. De raadsleden constateerden ook bureaucratie waarmee de politie te maken krijgt. Fractievoorzitter Astrid van Baalen: ‘Als een winkeldief gepakt wordt betekent dat twee uur werk voor de agenten met het maken van een procesverbaal en inbewaringstelling. Door deze administrative rompslomp komt er minder blauw op straat. Dat kan allemaal wel een stukje efficienter. We geven dat door aan de landelijke politiek’. Tussen de agenten v.l.n.r. de raadsleden Harma Aris, Dimitri Poos en Astrid van Baalen, lady in white.

REACTIE van Jean Thierry: ‘Makkelijk gezegd: “door bureaucratie minder blauw op straat”! In onze democratie is het nog steeds zo dat verdachten “gehoord” moeten worden en de bevindingen in een proces-verbaal opgetekend dienen te worden en dat moet zo blijven. Dat heeft dus niets met bureaucratie te maken, maar is in de wet vastgelegd! Nee, de VVD zou er goed aan doen in Den Haag te pleiten voor meer “blauw” aan mankracht te zorgen!’

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.