Fietsende Ap ontgaat niets tijdens ‘tour de Voorbourg’

11/12 – We doen dit weekeinde nog een rondje Voorburg met Ap de Heus. Waar deze snelle wijkvertegenwoordiger ook fietst er valt altijd iets te melden. Hij ziet van alles, net zoals de fietsende politieagenten van weleer zo ook van alles zagen. Speurneus Ap meldt overigens zijn waarnemingen niet meer alleen tot de wijk Voorburg-Noord te willen beperken. Deze ‘tour de Voorbourg’ begint met twee benen in het Corbulopark. Wie weet hier meer van?

Dan is er sprake van uitzinnige vreugde met de geboorte van Wolf, althans Ap vermoedt dat het nieuwe Voorburgertje zo heet bij het zien van het bord dat strak aan het tuinhek is vastgebonden. Dit moet het creatieve timmerwerk van de vader zijn, want de moeder zien we dit nu niet maken. Die heeft even andere dingen aan haar hoofd. Maar dat het een jongen geworden is, dat willen de ouders breed bekend maken. Hoera dus voor Wolf.

Wat Ap betreft gaat de pluim van de week naar Avalex. De reinigingsdienst beloofde kort geleden snel te zullen beginnen met het schoonspuiten van de containers die er niet uitzagen. En Avalex hield woord. Het begin van de spuitactie is er en Ap fotografeerde meteen het resultaat. Nu nog de tientallen andere containers in de gemeente die er vuil en groen uitgeslagen bijstaan. Het resultaat mag er zijn. De containers zien er weer goed uit vergeleken met die op de foto rechts. Bijna als nieuw: Houden zo.

Wat er daar precies in de struiken aan de Van Wassenaerstraat ligt weet Ap niet, maar dat dit een vorm van lamlendigheid is staat voor hem vast. ‘Wie doet zoiets’, vraagt hij zich af. Is het een vergeten attribuut voor wegwerkers of was het voor iemand een overtollige werkbank? ‘Ik heb het proberen te ontdekken, maar Joost mag weten wat het is’, meldt Ap. Hij hoopt dat de dienst wijkbeheer zich over dit ‘voorwerp’ ontfermt.

Het wil maar niet lukken met de tegels op de hoek van de Van Arembergelaan/Van Barbansonstraat. De gemeente is al een paar keer uitgerukt om opnieuw te bestraten. ‘Het is best gevaarlijk hier’ zegt Ap. ‘Voetgangers struikelen bijna tijdens het oversteken’. Hoe die tegels steeds weer los komen liggen is onbekend. ‘Vrachtwagens’, volgens de gemeente, maar Ab zegt dat hier geen vrachtauto’s komen. Is het een zandkwestie?

En wat te denken van deze illegale vuilstortplaats bij de Von Geusaustraat. Het liegt er niet om wat bewoners hier durven te dumpen. Het is ook niet de eerste keer dat dit gebeurt. Ap hoopt dat de milieuambtenaren hier nu eens krachtig tegen optreden en gaan handhaven. Misschien helpt het ook om in de omgeving een folder in de bus te doen, samen met deze foto en dan vermelden dat dumpers een dikke boete krijgen. Dit moet echt stoppen.

Aan het Ultramarijnhof zag Ap dit bord uit 1982. ‘Heb ik nog niet eerder gezien, zo’n rood bord dat duidelijk maakt dat je hier je hond aan de lijn moet houden’, zegt hij. ‘Meestal zijn die borden blauw, maar zo’n rood bord met een waarschuwende kleur doet het wel goed’. Ap heeft niet kunnen signaleren of hondenbezitters zich houden aan de politieverordening anno 1982. ‘Mij gaat het alleen om dit bijzondere het bord’, zegt hij.

En dan was Ap ook nog in de Haagse gemeenteraad waar gesproken werd over de kwestie tussen de NS en de houders van dieren aan de Loolaan, net achter de spoorlijn bij de Laan van Nieuw Oosteinde. Een Voorburgse familie dreigt daar de dupe van te worden. Ap alarmeerde de Partij van de Dieren, die poolshoogte kwam nemen. Voorlopig eind van het liedje is dat de betrokken wethouder de NS vraagt hier vlug met een oplossing te komen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.