‘Voorburgse aanvallers hadden 3 keer gescoord bij Kroaten’

12/12 – Vandaag hoorden we van de rechter hoe het verder moet met Ajax, de kwestie waarmee het NOS Journaal zelfs een uitzending begon in plaats van enige aandacht te besteden aan de 120 miljard (ja, 120 miljard!) aan jaarlijkse fraude met EU-geld. Daarover in het NOS Journaal (nog) geen woord. Geen rechter zal zich overigens buigen over de inmiddels beruchte Kroatische ‘7-1 knipoog’ waardoor Ajax – zo oordelen de Amsterdammers – ‘beroofd werd’ van de grote miljoenenpot aan uitzendrechten. We hebben deze kwestie voorgelegd aan Aad van den Hout, zo’n beetje Voorburgs voetbalgeweten. Niets is hem vreemd binnen het voetbal. ‘Het kan doorgestoken kaart zijn, maar daar geloof ik niet in’, zegt hij. ‘Ik durf te wedden dat een aanvaller van een willekeurig Voorburgs amateurteam op redelijk niveau moeiteloos drie keer het netje had gevonden bij die Kroaten. En in al die wedstrijden ervoor had Ajax gewoon een puntje meer moeten halen. Dan was het einde discussie geweest, zoals nu ook wat mij betreft’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.