Kaarsjesavond zoals gezien door fotografen Ot en Ap

24/12 – Enkele duizenden Voorburgers, Leidschendammers, Stompwijkers, Rijswijkers en Hagenaars kwamen af op de traditionele kaarsjesavond in historisch Voorburg. De Oude Kerk kreeg veel bezoekers, mede door het zangkoor dat optrad. De grote kerstboom uit Hranice stond er prominent bij. Ot Douwes en Ap de Heus schoten tientallen foto’s waarvan hier een selectie.

Van een bezoeker krijgen we het bericht dat er volgend jaar wel meer kaarsjes zouden mogen branden. Niet alle bewoners en winkeliers verlichtten de ramen met kaarsjes, zoals de traditie wil. Elektrische lichtjes kunnen ook, maar kaarsjes (waxine) zijn sfeervoller. Zo was het met de kaarsjes in de vensters van Huize Swaensteyn karig gesteld. Een prachtig oud pand dat juist op zo’n avond zou kunnen schitteren. Gemeente gemeente toch. Het was bij Swaensteyn wel een beetje uitkijken met de stalen sierkettingen voor de deur. Die zie je in het donker niet en kinderen, maar ook ouderen kunnen hier een smak maken. Een attentiepunt voor volgend jaar.

REACTIE van Lia Hartgring (25/12): ‘Ik vond het erg tegenvallen, weinig kaarsjes. Dat heb ik wel anders mee gemaakt. Alles moet met kaarsjes zijn. De kerstboom was erg mooi. Ik was ook weer snel thuis. Jammer’.

REACTIE van A. Ruit (27-12): ‘Jammer dat de Franse Kerkstraat werd overgeslagen, hier waren de straatlantaarns gewoon aan, terwijl het er wel druk was, en terwijl hier wel zaken open waren!’

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.