Hartewens op Kerstkaart: Behoud a.u.b. een Servicepunt

26/12 – Raadsleden van Gemeentebelangen stonden zaterdag opnieuw tussen de winkelende mensen in het oude centrum en deelden naast warme chocolademelk ook een kerstkaart uit waarop deze partij zich ten volle uitspreekt voor het behoud van een servicepunt in Voorburg. Ook wil Gemeentebelangen dat de kerstboom uit Hranice volgend jaar veilig wordt gesteld. Met beide onderwerpen heeft de ‘regerende’ coalitie van VVD/CDA/PvdA/D66 heel veel Voorburgers tegen zich in het politieke harnas gejaagd. Voor het college een miskleun van de eerste orde.

‘De mensen hadden een niet altijd even positieve mening over het huidige college’, zei fractievoorzitter Hans Peter Klazenga. ‘Het college wilde zelfs geen klein bedrag voor de kerstboom geven. Onze fractie heeft zich tot het uiterste ingespannen om samen met de initiatiefnemers de kerstboom te behouden. De meeste mensen vinden het bovendien onbegrijpelijk dat het college volledig voorbij gaat aan de gevoelens die er leven over de sluiting van het servicecentrum. Er wordt iets van Voorburgers afgepakt, zo voelt men dat. Wij voelen wel mee en blijven ons dus inzetten voor het wel en wee in de dorpskernen’, aldus Klazenga.

Namens de fractie kreeg initiatiefnemer Frans van Veen van het Hranice-comite symbolisch een biljet van 2000 Tsjechische Kronen (ongeveer 80 euro) als bijdrage in de kosten. Ook maakt Gemeentebelangen nog een bedrag over naar de rekening van de Stedenband Hranice-Voorburg. De initiatiefnemer was zichtbaar verheugd. ‘Zonder jullie inzet was het maar de vraag of de boom was gekomen’, zei Van Veen. Op de foto fractieleden van Gemeentebelangen samen met Mary Oosterveer (initiatiefnemer van de actie behoud gemeentelijk servicepunt), Ekke Rietema met fiets (oud-voorzitter stichting ‘Mooi Voorburg’) en Frans van Veen, de ‘kerstboom-man’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.