Eerste ‘Burgerbalans’ van 10 jaar Leidschendam-Voorburg

27/12 – Het is precies tien jaar geleden dat de gemeente Voorburg ophield te bestaan. Op 1 januari 2002 ging ‘good old Voorburg’ geruisloos over in de nieuwe bestuurlijke eenheid Leidschendam-Voorburg. Nou ja geruisloos. Los van alle fusieperikelen ging ook aan die combinaam heisa vooraf. Hoe zou de nieuwe gemeente immers moeten gaan heten? Iedereen werd uitgenodigd suggesties te doen. Tientallen namen passeerden de revue, waaronder Vlietstad, Veur en Burgdam. Het werd Leidschendam-Voorburg en we weten al bijna niet beter, hoewel Leidschendam, Voorburg en Stompwijk hun eigen identiteit altijd zullen behouden. Daar moeten we ook niet op willen afdingen.

DE VRAAG IS HOE U EROVER DENKT. LAAT VAN U HOREN!
Maar wat heeft tien jaar Leidschendam-Voorburg de burgers gebracht? Daarbij zijn wel enkele vragen te bedenken. Bijvoorbeeld welke plussen en/of minnen zijn er feitelijk te noemen? Wat heeft u er persoonlijk van gemerkt om inwoner van het grotere Leidschendam-Voorburg te zijn? Voelt u zich een bewoner van een stadsdeel? Maakt het u iets uit? Wat mist u of juist niet in vergelijking met ‘vroeger’?. Vond u het over de laatste tien jaar genomen een prettige, burgervriendelijke en servicegerichte gemeente? Bent u volledig gewend aan de naam Leidschendam-Voorburg? Is de Gemeenteraad voor u goed toegankelijk? Hoe ziet u het huidige gemeentebestuur? Is uw mening over de fusie per saldo positief, negatief of neutraal? Er zijn vast nog vragen die u zelf kunt stellen. Laat van u horen nu er veel te gebeuren staat.

Voorburg Insite nodigt u uit in maximaal 200 woorden te beschrijven hoe u over 10 jaar Leidschendam-Voorburg denkt. De sluitingstermijn van deze eerste ‘burgerbalans’ is 5 januari a.s. Later volgende maand willen we de reacties op Voorburg Insite plaatsen. De redactie behoudt zich het recht voor om reacties zonodig te comprimeren. Anoniem reageren kan niet.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.