Gemeente jaagt bewoners op verboden KPN-kast

17 december – Bewoners van het Eemwijkplein staan op hun achterste benen nu de gemeente hun belangen negeert en een eigen koers vaart met een ontsierende KPN-kast midden in een groenvoorziening. ‘De gemeente had hier beschermend moeten optreden’, zegt Berthie de Zwart namens wijkvereniging Oud Voorburg en een bewonerscomité. ‘De gemeente treedt de eigen telecommunicatieverordening met voeten waarin het aanzien van de omgeving is geregeld. Daar is in dit geval geen rekening mee gehouden’. De bewoners hebben hun verontwaardiging al kenbaar gemaakt bij de gemeente die heeft laten weten de kast groen te zullen gaan verven. ‘Een doekje voor het bloeden’, vinden de bewoners. Die kast moet daar weg.

‘WE VOELEN ONS OVERVALLEN DOOR GEMEENTE’

Het Eemwijkplein is gebouwd tussen 1926 en 1929 en heeft een zeer karakteristieke uitstraling, waarbij gedacht moet worden aan de Amsterdamse School. Berthie de Zwart: ‘Het ergste is dat er zeer geschikte alternatieve locaties voor die kast zijn, maar dat men door de haast van handelen hier geen rekening mee wil houden. Wij voelen ons overvallen en begrijpen niet dat er vooraf geen overleg kan zijn over een beslissing die de schoonheid en charme van ons geliefde plein zo aantast. Omdat over deze werkzaamheden geen enkele vorm van communicatie is geweest vragen we ons af of dit op meer plaatsen kan gaan gebeuren. Het vervangen van kabels en leidingen is het probleem niet maar het plaatsen van zo’n enorme kast vraagt expertise bij het kiezen van de locatie’. Te gek voor woorden natuurlijk dit onzorgvuldige handelen van de gemeente.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.