‘Ontkenning over staken Seniorenkrant bleek onjuist’

22 december – Het is dit jaar allemaal niet zo netjes verlopen met de Seniorenkrant. Aan de vrijwillige redactie heeft dat zeker niet gelegen. De betrokken redacteuren maakten aanvankelijk een veelbelovende herstart mogelijk maar toen haakte Woej als uitgever af. Het zou voortaan een nieuwsbrief worden, niet voor alle inwoners van 65 jaar en ouder maar senioren vanaf 75 jaar. Kon dat nu zomaar of niet? Nee, want de redactie van de Seniorenkrant, waarvan de publicatie in juni plots door welzijnsorganisatie Woej werd gestaakt, krijgt alsnog gelijk.

‘De krant is definitief ter ziele, iets wat destijds door alle betrokkenen steeds werd ontkend’, zegt oud-redacteur C. Goseling die er geen genoegen mee nam. ‘De redactie werd afgedankt’, zegt hij. ‘In een brief aan de Raadscommissie maatschappelijke activiteiten heeft Woej-topman J. van der Werf het over een ‘Nieuwsbrief ouderen’ die in de plaats van de krant is gekomen. De nieuwsbrief  is in november bij alle ouderen boven 75 jaar bezorgd’. Volgens Van der Werf hebben jongere ouderen geen belangstelling voor informatievoorziening omdat ze de benodigde inlichtingen zelf bij elkaar halen.

Goseling: ‘Toen de Seniorenkrant nog bestond zou Woej veel telefoontjes van ouderen hebben ontvangen die de krant niet in de bus wilden vinden. Ze vonden dat een belediging. Van der Werf bekritiseerde de inhoud van de Seniorenkrant, die nota bene in overleg met ouderen, de politiek en Woej zelf werd bepaald’. De gemeente heeft  inmiddels besloten de informatie over zorg en algemene ouderenvoorzieningen zelf te gaan verzorgen via de organisatie Keerpunt. ‘Woej mag daar zelf aanvullende informatie op geven. Hoe bepaalt Woej zelf’, aldus Goseling.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.