Niet bellen voor brandjes op straat die zelf te blussen zijn

30 december – ‘Als er met oud en nieuw op straat een brandje ontstaat blus dan zelf als het even kan’, zegt Lucien Groenewegen van Brandweer Haaglanden. Dat voorkomt dat de brandweer in tijdnood komt als er werkelijk een serieuze melding binnenkomt. Voor en na de jaarwisseling  wordt de brandweer ook in Voorburg vele tientallen keren gebeld waarvan het overgrote deel kleine brandjes betreft die overlast geven, maar geen gevaar voor schade of letsel opleveren. Dat komt neer op loos alarm. Groenewegen: ‘Deze brandjes zijn met eenvoudige middelen – zoals een emmer water of zand – zonder gevaar zelf te blussen. Een kerstboom die midden op straat ligt en niet in de buurt van een auto, kunt u met een emmer water of zand zelf blussen. Of een brandende achterband van een fiets bij een lantaarnpaal rustig laten smeulen’. Kortom: geen paniek svp. Een prima aanbeveling van de brandweer.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.