Overheid strijkt miljoenen op door verkoop vuurwerk

31 december – Even iets recht zetten. Berichten in kranten, op radio en tv spreken van circa 70 miljoen euro aan vuurwerk dat rond de jaarwisseling de lucht in gaat. Een heel bedrag voor al dat gedonder, maar klopt het ook? Nee, er gaat niet voor 70 miljoen de lucht in. Er wordt voor dat bedrag naar schatting wel aan vuurwerk verkocht, maar in die 70 miljoen zit sowieso 21% aan BTW voor aller Vadertje Staat. De minister van financiën zal er blij mee zijn. Verder gelden er importheffingen en vergunningen om al dat verpakte kruit Nederland in te krijgen en te mogen verkopen. Samen met de BTW levert de verkoop van vuurwerk de overheid circa 35% van die circa 70 miljoen op. Zo blijven er dus vandaag ook heel wat miljoentjes aan de ‘strijker’ hangen. De rest gaat inderdaad de lucht in om 2015 vurig ‘in te luiden’ zoals te doen gebruikelijk.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.