Een vrouw met een diervriendelijke missie

31 december – Dit jaar is geen dag voorbij gegaan zonder dat deze vrouw haar gevleugelde vrienden bij de molen in Essesteyn rijkelijk voorzag van een matineus maaltje. Het moet haar missie zijn. Ook vanochtend was het weer feest. Meeuwen, watervogels en nu ook ooievaars zien haar al van ver komen met tassen vol brood. En dan is het voor de dieren pakken wat je pakken kunt want voor je het weet is op op. Tot morgenochtend dan maar.

Reactie van Gabriel Rybier: ‘Het bericht over de vrouw heeft eigenlijk een schaduwrandje. Het is een leuke traditie om vogels met oud brood te voeren. Nadeel is dat brood niet geschikt is voor vogels. Eenden sterven aan ‘broodverpapping’. Brood dat in het water naar de bodem zinkt veroorzaakt bacteriële en schimmelvervuiling. Het trekt meeuwen en ratten aan etc. De vogelbescherming en andere bronnen raden het voeren van brood aan vogels af. Maar ja, wij mensen vinden het zo een idyllisch plaatje’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.