Klazenga aan Hohage: Ik had het anders moeten zeggen

10 december – ‘Uw vragen zijn tenenkrommend’, wierp raadslid Hans Peter Klazenga (Gemeentebelangen) eerder deze week geïrriteerd voor de voeten van Philippine Hohage (Partij Hohage) tijdens een commissievergadering. ‘Buitengewoon beledigend’, vond Hohage dat en niet ten onrechte. Commissievoorzitter Dolen (D66) had sterker mogen reageren op het incident, want dit was buiten de orde. Hij had bijvoorbeeld Klazenga op locatie kunnen vragen diens incorrecte woorden te herstellen of mevrouw Hohage zijn excuus aan te bieden. Dat deed Klazenga gelukkig wel, diezelfde avond nog, voor het slapen gaan. Hij mailde niet alleen collega-raadslid Hohage maar ook de commissieleden. Klazenga schrijft:

‘Geachte mevrouw Hohage, beste Philippine, langs deze weg bied ik mijn excuus aan voor de wijze waarop ik jou vanavond heb aangesproken. De toon waarop ik dat heb gedaan is niet de juiste geweest. Ik zal daar in het vervolg beter op letten. Neemt niet weg dat de inhoud van mijn opmerking blijft staan en dat is dat het voor commissieleden, raadsleden en toehoorders niet als prettig wordt ervaren wanneer er telkens weer wordt onderbroken en naar de bekende weg wordt gevraagd. Wanneer ik de boodschap op deze manier had verwoord, was het wellicht net zo duidelijk geweest en had ik jou daarbij niet hoeven kwetsen. Nogmaals excuus en in het vervolg zal ik mijn woordkeus zorgvuldiger kiezen.
Met vriendelijke groet, Hans Peter Klazenga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.