Kerstboomfeestje om te zien en gezien te worden

10 december – Voor de vijftiende keer werd de kerstperiode in het oude centrum extra kracht bijgezet door de ontsteking van de honderden lichtjes in de grote boom uit zusterstad Hranice in Tsjechië.  Dat lijkt een eenvoudige handeling, jawel, maar ambassadeur Jana Reinisova, stedenbandvoorzitter en kerstboomexpert Frans van Veen alsmede loco-burgemeester Frank Rozenberg hadden er drie keer drukken op de knop voor nodig om de elektriciteit zijn werk te laten doen. Maar dan brandt er ook wat. Altijd weer geslaagd zo’n vriendelijk dorpsfeestje met warme chocola en glühwein voor de liefhebbers. De wethouders Saskia Bruines, Nadine Stemerdink, Frank Rozenberg en Floor Kist bemanden daarvoor collegiaal de koffiebar van de Voorhof en vulden met razend vaardige hand de drankjes. Niet eerder was het College van B&W zo sterk vertegenwoordigd bij dit jaarlijkse evenement. Dat geeft de burger moed.

We zagen o.a. ondernemersfonds-voorzitter Patrick van Kuijen, de voorman van het in discussie verkerende Martinusfonds Hans van Diepen, voorzitter Cees Verbeek en secretaris Lodewijk van Vliet van ‘Mooi Voorburg’, de directeuren Janelle Moerman en Peter van der Ploeg van Museum Hofwijck, oud-koster Peter Nihof van de Martinuskerk, de auteurs Kees van der Leer en Henk Boers van het onlangs verschenen Huygens’ Hofwijck, de fotograaf en vormgever Ronald Meekel, de Voorschotense wethouder Eppe Beimers, kunstenares Marianne van Ruiten, VVD-fractievoorzitter Astrid van Eekelen en Alewijn Schouten, de man achter de waardevolle Pelikaanlezingen met zijn vrouw Kitty, om het nog maar niet te hebben over al die vaders en moeders van de Lusthofschool-kinderen die onder begeleiding van trouwe muzikanten met traditionele kerstliedjes het geheel compleet maakten. 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.