Winnende schaal trofee voor gezonde schoolkantine

11 december – De middelbare school Veurs Voorburg (Van Horvettestraat) heeft de Schoolkantine Schaal 2015 gewonnen, een project van het Voedingscentrum. Het heeft als doel om een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen te creëren. Schooldirecteur Remco Hulsbergen: ‘Het aanbod bestaat nu voor minimaal 75% uit producten uit de Schijf van Vijf. De scholieren hebben daarbij hulp gekregen van ‘Van Leeuwen Catering’ en ‘de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum’. Veurs Voorburg vindt het belangrijk dat leerlingen kunnen genieten van een gezond aanbod in de kantine. Daarmee komen ze tegemoet aan de wens van ouders en leerlingen. Jongeren geven aan dat zij moeilijk weerstand kunnen bieden aan vette of zoete snacks als ze er liggen. Hulsbergen: ‘We zijn daarom trots op deze prijs. Voor ons is dit de eerste stap naar het behalen van het officiële vignet ‘Gezonde School’, een traject waar de school binnenkort mee begint’. Op de foto Monique Meijer van Veurs Voorburg met de schaal die een mooie plek op school krijgt. Foto Bakker Communicatie.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.