Wethouder liet zich verrassen met eerste kerstcadeau

11 december – Een onverwacht kerstcadeau voor loco-burgemeester Frank Rozenberg, die als wethouder onder meer cultuur in zijn portefeuille heeft. Hij is ook uiteindelijk de man geweest achter de lang gepoogde verplaatsing van het Huygens Monument uit park Vreugd en Rust naar de ingang van museum Hofwijck. Dat hij donderdagavond aanwezig zou zijn bij het ontsteken van de lichtjes in de Tsjechische kerstboom bij de Oude Kerk, was de auteurs van het boek Huygens’ Hofwijck, de heren Kees van der Leer (links op de foto) en Henk Boers, niet ontgaan. Dat werd dan ook door hen gezien als het ideale moment om Rozenberg in de Voorhof, tussen de chocolademelk en glühwein door, een gesigneerd exemplaar aan te bieden. En zo gebeurde. De wethouder had al over het bijzondere boek gelezen maar door verschillende omstandigheden ontbrak hem de gelegenheid om bij de eerste presentatie ervan in Hotel Movenpick te zijn. ‘Van harte gegund’, vonden de auteurs alsnog. Bij de overhandiging wezen zij de wethouder op hetgeen in het boek over de ‘Voorburgse Spinoza’ staat. Dat komt mooi uit want Rozenberg wil daar veel meer over weten dan alle collega’s in de afgelopen decennia bij elkaar.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.