Miljoenendans stadhuis door verkoop Eneco

25 november – De gemeente Leidschendam-Voorburg verwacht met de verkoop van aandelen Eneco circa 140 miljoen euro te ontvangen. Dat is 60 miljoen meer dan waarop gerekend werd. Een spectaculaire extraatje waar ze op het stadhuis spontaan de slingers ophingen. En natuurlijk meteen een rondje moorkoppen van de zaak, hoewel de van nature sobere wethouder financiën daar toch nog moeilijk toe te bewegen was. Een cadeautje van 60 miljoen! Kom op man. Hij gaf uiteindelijk toch toestemming voor dat gebak zij het na spoedoverleg met de voorzitter van de OR. Je ziet het allemaal voor je.

In totaal levert de verkoop 4,1 miljard euro op waar 44 gemeenten van profiteren als zij hun aandelen verkopen. In de begroting ging de gemeente nog uit van 80 miljoen euro die bij verkoop van de aandelen naar de algemene reserve zouden gaan. ‘We zijn aangenaam verrast met een opbrengst van 60 miljoen euro meer’, zegt wethouder Rouwendal. ‘Het definitieve besluit over de verkoop wordt genomen door de raad. Het college zal voorstellen doen voor de bestemming van de opbrengst’.

Nu maar afwachten hoe creatief de burgemeesters en wethouders zijn bij deze uitzonderlijke miljoenendans. Een van de opties zou kunnen zijn om het ‘extraatje’ van 60 miljoen euro geheel of ten delen aan de inwoners ten goede te laten komen. Dat zou dan maximaal circa 800 euro per huishouden zijn. Eind 2019 krijgen alle deelnemende gemeenten een informatiepakket van Eneco. De verwachting is dat de raad op 3 maart 2020 een definitief besluit kan nemen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.