Kerstboom bij Kerk met muziek en liederen ontstoken

14/12 – Met zingende leerlingen van de Lusthofschool en het onvolprezen ‘Kerstmannen-orkest’ van Sint Ceacilia werd gisternamiddag de verlichting in de grote kerstboom uit Hranice ontstoken. Na de druk op de knop door de dominee van de Oude Kerk riep deze iedereen op tot verdraagzaamheid en saamhorigheid. De aanwezigen moesten wel even wennen aan de verlichting in de boom. Het waren deze keer geen lampjes die de boom sierden maar lichtslierten, persoonlijk aangebracht door Frans van Veen de voorzitter van de stedenband met Hranice. Hij zei dat de gebruikelijke lampjes niet meer gebruikt kunnen worden door verwering waardoor kortsluiting ontstaat. Ook moest hij het deze tiende keer doen zonder hulp van de gemeentemensen die in het verleden vanuit een hoogwerker de boom versierden. Inzet van de gemeente zou teveel hebben gekost en daar was geen budget voor. Er was nog wel net financiele ruimte voor een gluhwein en warme chocola na afloop. Het ontbranden van het licht in de boom werd o.a. bijgewoond door de burgemeester en alle raadsleden van Gemeentebelangen en enkelen van de VVD. Ap de Heus maakte deze foto. Buurvrouw Anita Streefland, die uitkijkt op de boom, stuurt mailt ons een foto met de mededeling: ‘Wat jammer nou van die prachtige kerstboom om er LICHTSLANGEN in te hangen en dan ook nog voor de helft. Zonde van de energie!’. Helemaal ongelijk kunnen we mevrouw Streefland niet geven. De vraag is echter of hier nog iets op korte termijn aan te doen valt. Misschien actie winkeliersvereniging?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.