Commentaar op verlichting kerstboom goed opgepakt

19/12 – Het ging dit jaar voor het eerst even niet goed met de verlichting in de kerstboom bij de Oude Kerk. Organisator Frans van Veen ontbeerde de welwillende support van de gemeente en stond er feitelijk alleen voor bij het versieren ervan. Goede bedoelingen en veel energie ten spijt kwamen in de boom lichtsnoeren te hangen waar veel mensen commentaar op hadden. Ook gemeentebestuurders fronsten de wenkbrauwen bij het vorige week ontsteken van het licht. Van Veen besloot enkele dagen later de snoeren voorlopig helemaal te doven om te zien wat er alsnog aan verbeterd kon worden. Intussen hebben verschillende Voorburgers hun diensten aangeboden om het licht in de Tsjechische kerstboom te laten fonkelen zoals we gewend zijn. Ook Wang Choy van de Vereniging Ondernemend Oud Voorburg (VOOV) zag wat er aan vervelends gebeurde en meldt ons nu dat de VOOV er de afgelopen dagen er voor heeft kunnen zorgen dat de Kerstboom morgen (donderdag) van nieuwe verlichting wordt voorzien. ‘De VOOV zal dit jaar de verlichting sponsoren en wenst daarmee de bezoekers en bewoners prettige Kerstdagen en een goede jaarwisseling toe’, aldus Choy. Een mooi gebaar, geheel passend in de sfeer van het oude centrum. Ap de Heus maakte deze foto vorige week.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.