‘Veel belastinggeld onnodig naar prestigeproject ‘De Fluit’

19/12 – Teleurgesteld en met zeer gemengde gevoelens sluit mevrouw Mary Oosterveer het jaar af. Lange tijd bepleitte zij een goed alternatief voor de nieuwbouw van zwembad De Fluit. De Voorburgse weet maar al te goed dat je je in dit leven na goede discussie en argumentatie soms uiteindelijk toch gewonnen moet geven. ‘Maar als alternatieven en reacties door de gemeente niet nader onderzocht worden maar simpelweg terzijde gelegd is het vechten tegen de bierkaai’, zegt zij boos. ‘Verschillende burgers hebben hun betrokkenheid voor dit project getoond middels brieven en spreekbeurten, maar ik stel vast dat het College en de Gemeenteraad niet naar burgers luisteren ondanks dat deze burgers belastinggeld moeten betalen voor dit soort ‘prestige-projecten’. Gisteravond stemde de Gemeenteraad in met het investeringsbedrag voor de nieuwbouw van het bestaande zwembad De Fluit, waardoor het recreatie- en buitenbad komen te vervallen. Deze opzet gaat ten koste van gebruikers die anders, tegen een betaalbare prijs, ’s zomers en in de vakanties, gebruik konden maken van het buitenbad en het gehele jaar van het recreatiebad. Uit onderzoek door deskundigen is gebleken dat het bestaande zwembad, ondanks de bouw in de jaren 60, bouwkundig in goede staat verkeert. De heer P. van Proosdij uit Leidschendam, met ervaring en deskundigheid op het gebied van o.a. planbeoordeling, heeft op 15 mei jl. naar wethouder Rensen (foto) en de Raad een brief gestuurd met daarin zijn reactie op het programma van eisen. Deze reactie van Van Proosdij kwam nadat de Gemeente stelde dat Renovatie duurder zou zijn dan Nieuwbouw. ‘Uit investeringsramingen blijkt echter dat bij de Renovatie onnodige onderdelen zijn opgenomen waardoor de investering veel hoger uitkomt dan voor deze Renovatie nodig is’, zegt Van Proosdij. ‘Renovatie is circa 6.000.000 euro goedkoper is dan Nieuwbouw’. Mevrouw Oosterveer houdt het nu voor gezien. Ze is helemaal klaar met de gemeente en heeft echt de puf niet meer verder te strijden. Gisteravond vond zij het welletjes.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.