Hoeveel poezen raken in Voorburg bekneld?

13 december – Kattenkwaad of dierenleed? In deze koude maand bungelen duizenden papieren poezenstaarten uit brievenbussen in wijken als Ypenburg en Leidschenveen. De ‘klemgezette dieren’ zijn onderdeel van een actie georganiseerd door Twiet Creative Marketing in opdracht van Dierenambulance en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag. Dit roept meteen de vraag op hoeveel poezen in Voorburg bekneld zitten. Zestig vrijwilligers zijn vandaag en morgen op pad met 25.000 ‘poezenstaarten’. De dierenambulance helpt al 41 jaar dieren in nood, ook in Voorburg, maar deze keer moeten bewoners zelf de poezen uit hun benarde positie redden. De ‘bevrijde poes’ legt zelf uit hoe je donateur kan worden. In nieuwe wijken hebben de dieren niet altijd door waar die ‘grens’ ligt en dat betekent dat de dierenambulance vaak in actie moet komen. Dit betekent meer meldingen en extra kilometers voor de ambulances. ‘De papieren poezen bieden een mooie gelegenheid om de stichting een hart onder de riem te steken door donateur te worden’, zegt Peter van Zetten die deze bijna levensechte foto maakte.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.