Veel parochianen zwaaien ‘hun’ pastoor Kraus uit

15/12 – Loodzware tijden zijn het voor de katholieke kerk, zeker nu dezer dagen het rapport Deetman openbaar wordt over schandalige misbruiken met name in de drie decennia na de Tweede Wereldoorlog. De noodklok luidt. Zware tijden waren het achttien maanden ook voor de Voorburgse pastoor Jan Kraus die, naar onlangs bleek, in april 2010 ten onrechte door het bisdom op non-actief werd gesteld. De gevierde pastoor voelde zich geofferd en heeft de kerk als zijn werkgever vaarwel gezegd door het priesterambt neer te leggen. Vele honderden boze parochianen steunden hem. Het parochiebestuur Sint Maarten en Trinitas betreurt zijn vertrek. ‘Onze parochies verliezen een zeer toegewijde herder en inspirator en zijn hem veel dank verschuldigd’, aldus het bestuur. Zondagmiddag 18 december is voor Jan Kraus een afscheidsreceptie georganiseerd in gebedshuis Tso’ar aan de Burgemeester Sweenslaan in Leidschendam. Veel parochianen hebben aangekondigd daarbij zeker aanwezig te zullen zijn.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.